Известие

Collapse
No announcement yet.

играят обороти, няма мощност, глъхне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от omegabg Покажи съобщение
    Ми гледам че човека пише че е ходил на диагностик и не му дало никакви грешки. Аз имам абсолютно същия проблем само дето съм с 2.0 бензин 155hp/98г.
    И не пишете да ходи на диагностика - то това сички го знаем - нали форума е за това - ако някой вече е минал по този път - да сподели опита си. А колкото до търсачката - то за подобен проблем някой да каже как да се потърси решие в нея - какво да напише - аз лично не се сещам как да се формулира за да откриеш търсеният отговор.

А при мен интересното е че когато колата работи но гумите са в покой - оборотите коват и няма грам мърдане. Ако обаче се движи - дори и по инерция съвсем бавно - веднага почват да играят оборотите. И сутрин трябва да бръмчи на място поне 5 мин за да потегля - иначе няма мощност и гасне.
    Тук като казвате диагностика нещо грешите или хората които ви продават услугата просто ви крадат парите без да вършат работа.
    При така нареченото ходене на диагностика трябва не само да се прочетат записаните грешки в паметта на Еку-то а трябва да се сравнят и стойностите на датчиците предписаните за съответния режим. Трябва да се провери и работата на бубините и свещите с осцилоскоп ако не се открият проблеми да се видят налягане на изгорели газовете налягане на цилиндри и т.н. и чак след това да се пише ходих на диагностика и там ми казаха че всичко е наред и ми взеха 20-50 лв за нищо. Има специален раздел с телефони и адреси на сервизи има и отзиви за работата на сервизите.
    И все пак ако сте решили сами да си правите колите сменете си свещите дебитомера температурния датчик въздушен филтър изгорелите кабели на свещи лули и бубини, ламбда сонда и ако не върви може пак на диагностика след това.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщение
      Аз много добре знам, че си стар капацитет тук във форума и мисля, че с твоя помощ можем да направим една такава обобщена тема и следващия път когато някой пусне тема по този въпрос, просто натискаш delete без повече караници и спорове.
      недоволни винаги ще има за съжаление
      но кво да се прави
      животът си е такъв

хората не обичат да четат
      току виж някоя буква ги ударила по главата
      Last edited by търтей; d.m.y г., 23:14.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Проблема с оборотите ми се оправи тотално. Всичките ядове били от дебитомера. Смениха ми го във Ванто-трейд и всичко заспа. Струваше ми 160лв с работата.
        Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark 155h.p.

Comment

Първоначално публикувано от omegabg Покажи съобщение
          Проблема с оборотите ми се оправи тотално. Всичките ядове били от дебитомера. Смениха ми го във Ванто-трейд и всичко заспа. Струваше ми 160лв с работата.
          Мхм. Пак ще заиграят!
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
          X